Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ: ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ


Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ

Μια καταφανής καταστροφή ελληνικού πολιτισμού, οπού συνεχώς καταστρέφεται...
Ένας αρχαίος ελληνικός ναός αφιερωμένος στην θεά Αθηνά, τις πέτρες του οποίου χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν ακόμα...
Αν βρεθείτε στην Πάρο, στην Παροικιά περπατώντας στην παλιά πόλη και στην περιοχή που είναι το "Φράγκικο κάστρο" προσέξτε όλο αυτό το έκτρωμα αρχιτεκτονικής. 

Φράγκικο κάστρο=χτισμένο όλο με τις πέτρες και τους κίονες από τον ναό της θεάς Αθηνάς. Το παριανό μάρμαρο από τις ημέρες εκείνες έχει χρησιμοποιηθεί και για τα γύρω σπίτια.

 Κομμάτια από τον υπέρλαμπρο ναό της Αθηνάς, ενσωματωμένα σε πεζούλες, τοίχους σπιτιών ή τριγύρω εκκλησιών, ασβεστωμένα. 
Σήμερα η αρχαιολογική Υπηρεσία Κυκλάδων τι κάνει; Στο νησί, όπου παντού υπάρχουν αρχαία κι έρχονται οι Γάλλοι κι αγοράζουν ακίνητα  και οι ντόπιοι λόγω έλλειψης παιδείας ή εσκεμμένης αδιαφορίας ή συνεχούς αμειβόμενης σιωπηλής συμπεριφοράς των αρχών, καταπατούν και χτίζουν πάνω σε αρχαία ερείπια. Η αρχαιολογική υπηρεσία Κυκλάδων ή έχει κουραστεί ή αδιαφορεί για το θέμα. 

Εδώ η εκκλησία του Αγ. Κωνστανίνου κι Αγ. Ελένης με τα σημαιάκια κι ο αρχαίος τοίχος των θεμελίων του ναού της Αθηνάς του 5ου π. Χ. αιώνα.

Οι σκάλες μέρος από τον αρχαίο ναό, ασβεστωμένες οδηγούν σ΄ένα σπίτι που χτίζεται αυτές τις ημέρες μέσα στα ερείπια του αρχαίου ναού της Αθηνάς.

 Αριστερά της σκάλας, βρίσκεται μια κακοποιημένη πινακίδα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού και φανερώνει την ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ από όλ΄ αυτά τα γεγονότα που σηματοδοτούν "προσωπικά οφέλη κάποιων" εις βάρος της αρχαίας κληρονομιάς...Εδώ η παράνομη κατοικία που χτίζεται αυτές τις ημέρες μέσα στα ερείπια του Ναού της Αθηνάς 5ου π. Χ. αιώνα. Κάποιοι θρησκευτικοί κύκλοι θέλουν να σβήσουν παντελώς τα ίχνη του Ναού της Αθηνάς θεάς της Σοφίας!.. Φυσικά με τις πλάτες κι "ευλογίες" δικών τους παιδιών του Υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κυκλάδων!..  Γιατί κάνουν τα στραβά μάτια...
Εδώ ο τύπος αυτός είπε θρασύτατα, πως η εκκλησία δεν σέβεται και καταπατά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό...Θαυμάστε θράσος και βγάλτε συμπεράσματα...
Γνωρίζουμε τους τρόπους καταστροφής της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς, του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και το μίσος των χριστιανών για την αρχαία Ελλάδα. Όμως σε αυτή την γη των Ελλήνων έχει οικοδομηθεί ο αρχαίος ελληνικός και νεοελληνικός πολιτισμός και κανένας Θεός δεν θέλει την ψευτιά μήτε την απάτη...
Γιατί στα ίδια οικοδομήματα που χτίστηκαν πάνω σε αρχαίους ναούς αρχαίων θεών, των οποίων η ενέργεια υπάρχει, στα ίδια αυτά οικοδομήματα θα έρθει η ίδια τύχη σε μια άλλη εποχή...

Να και μια αρχαία σκάλα ενός άλλου ναού, οπού έχει σφραγιστεί με έναν τοίχο, πίσω απ΄τον οποίο υπάρχει κήπος...
Αυτή η πύλη έχει τοποθετηθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Κυκλάδων στο σημείο ενός τοίχου, πίσω απ΄ τον οποίο υπάρχουν τουαλέτες (αυλή εκατονταπυλιανής) κοντά στο αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου, στην Παροικιά.
Οι ενέργειες του Θεού υπήρχαν και υπάρχουν. Η ασέβεια των ανθρώπων υπήρχε και υπάρχει. Αλλά δεν μπορεί κάποιος να λέει πως είναι ορθόδοξος χριστιανός, να κάνει το σταυρό του σε ελληνικό έδαφος και να μη σέβεται την ιστορία αυτής της χώρας απ΄ αρχής έως σήμερα. Και η ιστορία αυτή σε θέματα ιερών είναι μεγάλη. Αν λοιπόν βαδίσουμε σύμφωνα με την άποψη των "ασεβών χριστιανών για τα ιερά των Ελλήνων" τότε οι ίδιοι ευθύνονται για το ότι στις ημέρες μας υπάρχει αλλοτρίωση σε θέματα  λατρείας και πίστης στο Θεό.
Οι πράξεις των ανθρώπων φανερώνουν τη μισαλλοδοξία τους ανά τους αιώνες για πολιτικό, θρησκευτικό, ατομικό, οικονομικό όφελος...
Κι επειδή η ενέργεια του Θεού υπήρχε και υπάρχει, τίποτα μα τίποτα δε χάνεται, αλλά φανερώνεται και υπάρχει για όσους πιστεύουν...με άλλη μορφή!..
Η Παναγιά Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, ευλογεί τους ανθρώπους ως η μητέρα Θεού μέσα από μια εξαιρετικά γνωστή εκκλησιά που χτίστηκε από την Αγία Ελένη, σε μια εποχή που πήγαινε να βρει τον Σταυρό πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός...
Κι εδώ η μεγάλη απόδειξη από μια αρχαία σφραγίδα, η οποία ας μελετηθεί... με ιδιαίτερη προσοχή!..
Κι εδώ η μεγάλη απόδειξη από μια α
Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν στη Νότα Κυμοθόη(ανήκει η φωτογραφία στην συγγραφέα)
...

 © Nότα Κυμοθόη

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .